Halloncheesecake med vit choklad
Ååh, nu i veckan gjorde jag typ årets (nåja, men halvårets kanske?) godaste kaka! Muuums!
Här kommer receptet såklart :)
Halloncheesecake med vit choklad
Botten:
250 g digestivekex
150 g smält smör
Fyllning1:
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal av 1 citron
3 dl färska hallon
Fyllning2:
100 g vit choklad
0,5 dl socker
3 dl creme fraiche
Garnering:
Hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kexen och blanda sen i det smälta smöret (eventuellt behövs inte allt smör så häll på efter hand som du blandar).
Tryck ut det i en springform, även upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Vispa ihop ost, socker, ägg och skal från citron till en jämn smet.Vänd i hallonen och häll ut smeten i formen.
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills kakan stelnat.
Smält chokladen i tex vattenbad. Vispa sen ihop chokladen, socker och creme fraiche.
Ta ut kakan ur ugnen och häll försiktigt på chokladsmeten. Grädda ytterligare drygt 5 minuter.
Sätt sen kakan i kyla minst tre timmar före servering!

Kommentarer
Trackback