Chokladmaränger
Efter att ha vilat halva fredagskvällen kom energin tillbaka och kvällen slutade med att jag stod och gjorde chokladmaränger.. Varför inte liksom :) Vispade dem över vattenbad så de blev riktigt sega och goda, mums!
Chokladmaränger:
6 äggvitor
5 dl socker
100 g. mörkt choklad
Sätt ugnen på 100 - 120 grader.
Vispa socker och äggvita poröst.
Sätt sen bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills marängen blir varm och fastare. (60 grader med termometer, men jag gjorde min typ fingervarm och det blev bra ändå)
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa en stund till, tills marängen börjar svalna av igen.
Smält chokladen (låt svalna lite) och blanda försiktigt i marängen.
Klicka ut på baklåtspapper, enklast med sked.
Grädda mitt i ugnen 45- 55 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten (om man lyfter dem och känner undertill).
Låt gärna också stå på eftervärme.



Kommentarer
Trackback