Pepparkakor med pistagekräm och choklad
Mitt i julstressen så glömde jag helt bort en sak jag skulle gjort och haft med på julafton, nämligen pepparkakor fyllda med en pistagekräm! Typisk att det är minnet som sviker när huvudet planerar och planerar ;)
Iallafall så passade jag på att göra dem nu istället, när alla vi barn ska till pappa i Hässleholm!
Pepparkakor med pistagekräm och choklad, 15 st
30 pepparkakor
150 g mörk choklad 70%
Pistagekräm:
50 g osaltade, skalade pistagenötter
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av en citron
1 krm grön karamellfärg
Mixa nötterna till mjöl.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt pistagemjölet, ägg, citronskal och karamellfärg
Lägg ett jämnt lager kräm på en papparkaka och lägg en annan ovanpå.
Doppa halva pepparkakan eller ringa chokladen över pepparkakorna.


Kommentarer
Trackback