Peanut butter cups
Här bakas det för fullt inför den stundande kvällen; mina klassiska saffransskorpor, pepparkaksmuffins och så testar jag mig ett nytt recept (om de kommer hinna stelna som det ska..):
Peanut Butter Cups!
Man skulle egentligen ha vanlig mjölkchoklad runt jordnötssmöret, men jag hade bara mörk choklad hemma som jag spädde ut med lite grädde, men den blev tyvärr ändå sjukt kraftig och tog tyvärr bort mycket av jordnötssmaken.. Så det "riktiga" receptet är nog sjukt gott, kan jag tänka mig ;)


Peanut Butter Cups!
Jordnötssmör:
500 g salta jordnötter
2 tsk strösocker
0,5 dl solrosolja
50 g. margarin
Grovmixa först jordnötterna för sig, tillsätt sen resten av ingredienserna och mixa till en nästan helt slät smet.
Ställ i kyl för att svalna av.
200g. mjölkchoklad
200g. jordnötssmör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen över vattenbad. När den svalnat lite fyller man bottnarna på tex muffinsformar.
Ställ gärna i kyl/frys en stund så de hinner stelna till sig lite.
Blanda jordnötssmör med sockret och klicka sen ut smeten på chokladen i formarna (tryck till så det inte bildas några luftbubblor). Täck sen jordnötssmöret med resten av den smälta chokladen och ställ i kyl minst någon timme för att stelna!
Mums!
Kommentarer
Trackback