Krispig mjölkchokladtryffel



Krispig mjölkchokladtryfflel
ca 30 stycken

0,5 dl socker
1,5 dl rice krispies

1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 msk honung
50 g smör

ca 200 g mörk choklad


Smält sockret i en kastrull. När sockret karamelliserat sig så tillsätt rispuffarna och rör om.
Bred ut smeten på  ett bakplåtspapper och låt stelna.

Smält drygt hälften av den mörka chokladen över ett vattenbad och pensla tryffelformarna med den.
(Låt stelna helt innan smeten sen ska hällas i.)

Koka upp grädde, mjölkchoklad, och honung under omrörning.
När all choklad har smält så rör i smöret i små bitar åt gången.
Blanda till en slät kräm och låt svalna i rumstemperatur.

Hacka den stelnade smeten med rispuffarna och rör ner i tryffelsmeten.

Fyll formarna med tryffelsmeten. Ställ in i kyl så att de stelnar lite.

Smält resten av den mörka chokladen och pensla över alla tryffelbitar (som lock).

Låt stelna i kyl och var vääldiigt försiktiga när ni ska ta ut tryfflarna ut sina formar!! :)



Hallonkolorna, knäck och tryffeln :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0