Sweetpotatocheesecake

Sweetpotatocheesecake
Vet inte om jag lagt upp det här receptet innan, men jag har gjort det ända sedan jag jobbade på Jacobs så det skulle inte förvåna mig. Iallafall en supergod och lite annorlunda cheesecake!
300 g. digestivekex
125 g. smält smör
1 stor sötpotatis (2,5 dl puré)
600 g. philadelphia
125 g. mjukt smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljust muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 st ägg
3 msk vispgrädde
- Mixa digestivekexen och blanda med smält smör
Tryck ut blandningen i en springform (24 cm), även upp på kanterna, förgrädda i 5 minuter på 175 grader.
- Skala och skär sötpotatisen i små bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
- Vispa philadelphia och mjukt smör. Tillsätt sockret och vispa väl.
Tillsätt 2,5 dl puré, vaniljsocker, kanel, ingefära och vispa helt släpt.
- För försiktigt i ett ägg i taget + vispgrädden.
- Grädda i nedre delen av ugnen 50 -60 minuter.
Smeten ska stanna när man skakar formen, låt gärna kakan stå och vila på eftervärme i ugnen.
Kommentarer
Trackback