Biskvier!

 
Alltid trott att biskvier var riktigt svåra att göra, vilket de kanske är om man gör en "riktig" smörkräm, men på detta sättet blir de sjukt lätta och tar inte heller speciellt lång tid att göra! Jag gjorde båda hallon- och citronbiskvier på jobb denna veckan. Mums!
 
 
Biskvibotten:
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 st äggvitor
 
Smörkräm a la Clara:
ca 150 g mjukt smör
ca 2 dl florsocker
smaktillsats efter eget tycke!
 
+ Choklad att doppa i.
 
 
* Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till botten.
Spritsa ut ca 20 rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 13 minuter.

* Vispa ihop smörkrämen.
Bred krämen tjockt på bottnarna (efter att de svalnat något)
 
* Smält chokladen och låt svalna något innan man doppar kakorna i dem.
Lägg på galler för att låta dem rinna av.
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0