Chokladmaränger,
Chokladmaränger!
20 maränger
Ingredienser:
2,5 dl äggvitor
5,5 dl strösocker
75 g mörk choklad
20 maränger
Ingredienser:
2,5 dl äggvitor
5,5 dl strösocker
75 g mörk choklad
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Vispa äggvita och hälften av sockret till en jämn smet. Tillsätt resten av sockret och sätt smeten över vattenbad och vispa under uppvärmning tills smeten är 55-60 grader. (och/eller tills man kan vända skålen uppochner utan att smeten åker ut) Ta bort bunken och vispa med elvisp tills marängen har svalnat.
3. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i marängen (eller tillsätt efterhand som du formar marängerna) så att den blir marmorerad. Klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
4.. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i cirka 35–40 minuter, de ska vara lite sega i mitten.

1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Vispa äggvita och hälften av sockret till en jämn smet. Tillsätt resten av sockret och sätt smeten över vattenbad och vispa under uppvärmning tills smeten är 55-60 grader. (och/eller tills man kan vända skålen uppochner utan att smeten åker ut) Ta bort bunken och vispa med elvisp tills marängen har svalnat.
3. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i marängen (eller tillsätt efterhand som du formar marängerna) så att den blir marmorerad. Klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
4.. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i cirka 35–40 minuter, de ska vara lite sega i mitten.

Kommentarer
Trackback