Rabarber x 2



Igår hade jag storkok här hemma! Hade fått en påse rabarber av mamma och
valde att göra marmelad och kräm! Inte gjort något av det innan så det var spännande..
Sjukt bra blev det iallafall! Gaaanska nöjd ;)






Rabarbermarmelad:

500 g rabarber i bitar
500 g syltsocker
1/2 dl vatten
2 kanelstänger

Koka upp alla ingredienser tills rabarbern blir mjuk (ca 4 minuter).
Låt sedan svalna, fiska upp kanelstängerna och häll upp i burkar.



Rabarberkräm:
300 g rabarber i små bitar
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Koka på svag värme ca 5 minuter (tills rabarbern är mjuka)
Blanda ut potatismjölet med lite vatten och tillsätt i krämen. Såfort det kokar upp igen är det klart!


Lätt va? :)
Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0