Moussetårta med vit choklad och passionstäcke



MOUSSETÅRTA MED VIT CHOKLAD, PUNSCH OCH PASSIONSTÄCKE!



Botten:

200 g mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
1 msk kakao

Mousse:
200 g vit choklad
2 msk punsch eller cognac
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt

Passionstäcke:
2 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
4 passionsfrukter


Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Mixa alla ingredienserna i en matberedare, alternativt riv mandelmassa och blanda med övriga ingredienser. Fördela ut smeten i en smörad och mjölad form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.

Moussen: Smält chokladen över vattenbad. Blanda chokladen med spriten och äggulan. Vispa grädden och tillsätt den och yoghurten i chokladblandningen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp minst två timmar.

Passionstäcke:
Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör över vattenbad tills de löst sig. Låt svalna lite. Tillsätt fruktköttet från passionsfrukterna och fördela sedan gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt ca en timme.


Mums!

(Tips! Använda eventuellt inte all botten, då denna blir väldigt tjock och tar över smaken.
För en mer "barnvänlig" tårta, ta bara 1 msk eller inget alls av spriten.)



Pusselipuss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0