Citronmarängpaj!
Idag gjorde jag världens godaste kaka på jobb: en citronmarängpaj!
Den är inte såå onyttig och var sjuk lätt att göra, så måste bara dela med mig av receptet.
Bottnen:
3 dl vetemjöl
75 g smör
4 msk vatten
Citronkräm:
2 citroner, skal + saft
2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vatten
4 msk maizena
Maräng:
3 dl äggvitor
1 dl strösocker
Gör såhär:
- Smula ihop mjöl och smör till pajbottnen. Tillsätt vattnet och forma till en deg. Knåda så lite som möjligt.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (även kanterna).
- Låt formen stå kallt i ca 30minuter, sätt ugnen på 200 grader under tiden.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter och öka sedan ugnsvärmen till 225 grader.
- Häll i vatten, socker, citronskal och saft och majzenamjölet i en kastrull under omrörning tills det kokar upp. Låt krämen svalna av lite innan du tillsätter äggulorna en och en. Häll i krämen i pajformen.
- Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Bred till sist marängen ovanpå pajen och grädda i ugnen 6-8 minuter och/eller tills den blir gyllenbrun.
Klaart!

Kommentarer
Trackback