Tiramisú
Förra veckan hade vi italien-tema på jobb och jag fick göra Tiramisú eftersom Maria fick lite panik haha.
Nää men jag gjorde väl de snabbast, kan man väl säga ;)
Använde mig av samma recept som när jag gjorde tiramisú till kräftskivan förra året, Paolo kan sin sak helt enkelt :) Här kommer det för er som inte orkar googla.

Tiramisú
8-10 st
500 g marscarpone
5 msk strösocker
3 dl vispgrädde
4 äggulor
200 g savoiardikex, ladyfingers, ca 24 st.
1,5 msk amarettolikör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
Blanda grädde och 1 msk socker och vispa ganska hårt.
Blanda äggulor med resten av sockret, blanda ner marscarponeosten och vispa till en fast creme.
Vänd ner grädden i marcarponesmeten och rör försiktigt så att det blandas ordentligt.
Blanda espresso med amaretto. Doppa snabbt kexen i kaffeblandningen och lägg i en form. Lägg ett lager av marcarponecremen ovanpå kexen och upprepa processen. Avsluta med att pudra ett tjockt lager kakao på desserten. Låt stå minst någon timme i kylskåp innan servering!
200 g savoiardikex, ladyfingers, ca 24 st.
1,5 msk amarettolikör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
Blanda grädde och 1 msk socker och vispa ganska hårt.
Blanda äggulor med resten av sockret, blanda ner marscarponeosten och vispa till en fast creme.
Vänd ner grädden i marcarponesmeten och rör försiktigt så att det blandas ordentligt.
Blanda espresso med amaretto. Doppa snabbt kexen i kaffeblandningen och lägg i en form. Lägg ett lager av marcarponecremen ovanpå kexen och upprepa processen. Avsluta med att pudra ett tjockt lager kakao på desserten. Låt stå minst någon timme i kylskåp innan servering!
Kommentarer
Trackback