Pizzabullar i storm
Storm i hela Skåne med inställda tåg, träd som ramlar, hustak som flyger och ström som går.
Fast tyvärr inte hos oss på mjölvägen. Nää vi som lääängtade efter ett strömavbrott fick sitta med lampan och tv:n igång hela kvällen. Suck.. Just typiskt ;)
Nämen det var sjukt mysigt med storm faktiskt - såfort man hunnit inomhus vill säga..
När älskling kom hem satte vi igång med storbak i form av pizzabullar som blev suupergoda och perfekt myskvällsmat till "dessertmästarna"!
Pizzabullar:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 st ägg
13 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl krossade tomater, ketchup eller tomatpuré (jag tog en mix av alla)
300 g skinka eller bacon
4 dl riven ost
1,5 msk pizzakrydda eller krydda efter smak
Pensling & garnering:
1 ägg
riven ost
Oregano
Ugn: 225 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll mjölkspadet över, rör tills jästen löser sig.
Tillsätt socker och salt.
Tillsätt ägg och ca 12 dl mjöl (om du kan så spara till utbakningen).
Arbeta ihop till en smidig deg, låt sen jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på krossade tomater-mix, kryddor, skinka och ost.
Rulla ihop degen som en rulltårta, skär sen rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor, lägg bullarna på en plåt och låt jäsa 15-20 minuter.
Pensla med ägg och strö ost och krydda på.
Grädda mitt i ugnen 8-12 minuter.



Hoppas ni klarade stormen utan några större problem ♥
Puss!
Kommentarer
Trackback