Fröken Fräken- bröd
Till att börja med sov vi till 12 idag! Alltså seriöst, det händer ju bara inte i mitt liv.. Men när vi drog upp rullgardinen så spöregnade det, blåste och senare på dagen åskade det också, så det var inte direkt så vi gick miste om något.. Iallafall så hade vi visst lovat fika med hembakat bröd till Ina, Jonas och Axel på eftermiddagen, så det var ju bara att ställa sig och baka bröd när man vaknade. (jaa jag får skylla mig själv, för det var jag själv som förslog det för jag bakar ju aaldriig bröd så när jag väl gör det borde ju fler få ta del av det?! Aiight! Det enda som inte ingick i planen var att sova bort hela förmiddagen ;) ). Jag bakade Fröken Fräken-brödet som vi haft på jobb någongång och som jag bara ääälskar!! Mörkt bröd med massa nyttiga sorters mjöl och frön och sånt!
Skönt också i tidsbrist som idag, att detta brödet inte innehåller jäst så det går snabbt att göra :)
Och receptet :
Fröken Fräken / Kryddis
2 bröd
1,5 liter filmjölk
2,5 dl mörk sirap
7,5 dl vetemjöl
2,5 dl mörk sirap
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl rågsikt (grahamsmjöl)
0,25 dl bikarbonat
1 msk bakpulver
0,25 dl salt
2,5 dl rågkross
Kummin
Linfrön
(jag strösslade även över pumpakärnor ovanpå mina bröd)
175-200 grader i ugn 50-60 minuter.
Jag använder även termometer, då ska brödet vara 96-98 grader i mitten för att vara färdigt :)


(det där med att min pojkvän inte kan bli bra på gruppbilder.. host.)
0,25 dl bikarbonat
1 msk bakpulver
0,25 dl salt
2,5 dl rågkross
Kummin
Linfrön
(jag strösslade även över pumpakärnor ovanpå mina bröd)
175-200 grader i ugn 50-60 minuter.
Jag använder även termometer, då ska brödet vara 96-98 grader i mitten för att vara färdigt :)


(det där med att min pojkvän inte kan bli bra på gruppbilder.. host.)

Kommentarer
Trackback